Κόσμος Δευτέρα 29/04/2024, 12:16
ΚΟΣΜΟΣ

Σάντσεθ: Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας

Σάντσεθ: Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι μετά από μια περίοδο προβληματισμού σχετικά με το μέλλον του αποφάσισε να συνεχίσει να ηγείται της χώρας. Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ για την απόφασή του.

Ο Σάντσεθ, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2018, είχε προκαλέσει έκπληξη τόσο τους εχθρούς όσο και τους συμμάχους του την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοίνωσε με δημόσια επιστολή του στο Χ ότι παίρνει ένα διάστημα από τα καθήκοντά του για να σκεφτεί αν αξίζει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί η είδηση ότι δικαστήριο είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες για διακίνηση επιρροής και διαφθορά από τη σύζυγό του Μπεγκόνα Γκόμεζ. Ένα άλλο δικαστήριο εξετάζει την έφεση της εισαγγελικής αρχής της Μαδρίτης για την απόρριψη της υπόθεσης λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο ίδιος επέμεινε ότι η σύζυγός του είναι αθώα και κατηγόρησε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Αλμπέρτο Νούνιεθ Φέιχο του Λαϊκού Κόμματος (PP) και Σαντιάγο Αμπασκάλ του ακροδεξιού κόμματος Vox ότι συνεργάζονται με εκείνους που διακινούν ισχυρισμούς εναντίον της συζύγου του.

Η απόφασή του να συνεχίσει ως πρωθυπουργός της Ισπανίας τραβάει μια γραμμή σε μια εβδομάδα κατά την οποία η ισπανική πολιτική οδηγήθηκε σε περαιτέρω αναταραχή από την προοπτική να αντιμετωπίσει άλλη μια διχαστική κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την επιλογή νέου πρωθυπουργού ή ακόμη και τέταρτες γενικές εκλογές μέσα σε πέντε χρόνια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

«Τσίμπησε» ο πληθωρισμός στην Ισπανία – Αποσύρονται μέτρα στήριξης

Καταλονία: Απορρίφθηκε ο προϋπολογισμός – Προκηρύσσει πρόωρες εκλογές

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News