Κόσμος Παρασκευή 22/01/2021, 10:58
ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER

Και η Πολωνία εξετάζει να κινηθεί νομικά αν δεν λάβει τις υπεσχημένες δόσεις

Και η Πολωνία εξετάζει να κινηθεί νομικά αν δεν λάβει τις υπεσχημένες δόσεις

Τη νομική οδό εξετάζει να ακολουθήσει η Πολωνία τον επόμενο μήνα εφόσον η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer δεν παραδώσει όλες τις δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού που έχουν συμφωνηθεί.

«Νομίζω ότι μια τέτοια απόφαση (σχετικά με τη νομική δράση) θα μπορούσε να ληφθεί τον επόμενο μήνα αν οι προμήθειες δεν ολοκληρωθούν σύμφωνα με τη δέσμευση της παρασκευάστριας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας μιλώντας σε κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται πως και η Ιταλία εξετάζει να κινηθεί νομικά εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι περικοπές στην προμήθεια εμβολίων στην Ευρώπη.

Τη Δευτέρα, η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, αριθμός μειωμένος περίπου 50% από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας. Την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας δήλωσε πως οι υπολειπόμενες δόσεις θα παραδοθούν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε προς τις αρχές της Πολωνίας και της Βουλγαρίας ότι θα αντικαταστήσει τις παραλειπόμενες δόσεις, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

«Προς το παρόν, έχουμε μια κατάσταση όπου η παρασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι αυτές οι διαφορές θα καλυφθούν. Αν όμως δεν αυτό δεν συμβεί, φυσικά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη νομικά μέτρα» σημείωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Πολωνίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News