Κόσμος Τρίτη 19/01/2021, 17:51
ΚΟΣΜΟΣ

Οι νέοι στόχοι για τους εμβολιασμούς

93 χιλ. εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Οι νέοι στόχοι για τους εμβολιασμούς

Tις βασικές οδηγίες του αναθεωρημένου σχεδίου της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης παρουσίασε η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιειν, θέτοντας νέους στόχους για τους εθνικούς εμβολιασμούς.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυνε σύσταση – οδηγία προς τα κράτη μέλη, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

  • Έως τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί το 80% των υγειονομικών και των πολιτών, ηλικίας άνω των 80 ετών.
  • Έως το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί το 70% του γενικού ενήλικου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής, «η πανδημία θα τελειώσει μόνο όταν υπάρξει πρόσβαση στα εμβόλια σε παγκόσμιο επίπεδο», προαναγγέλλοντας τη δημιουργία μηχανισμού για τη διανομή 2,3 δισ. δόσεων εμβολίου σε γειτονικές χώρες αλλά και σε διεθνούς εταίρους της Ε.Ε.

Διαβεβαίωσε δε, ότι η Ένωση έχει ήδη εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για το σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε. και έθεσε ως στόχο την επιτάχυνση των παραδόσεων και της υλοποίησης του σχεδίου των εμβολιασμών.

«Στόχος μας είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% των Ευρωπαίων έως το καλοκαίρι. Αυτό θα είναι ένα πραγματικό σημείο καμπής στη μάχη κατά του ιού» υπογράμμισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των κρατών – μελών της Ε.Ε. την προσεχή Πέμπτη. 

Οι τρεις βασικοί πυλώνες της ευρωπαϊκής στρατηγικής

  • Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας
  • Η ανανέωση των στρατηγικών για τα τεστ, ώστε να «καλύπτονται» νέες μεταλλάξεις του ιού
  • Η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων.  

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 93.179 εμβολιασμοί. Από το Σάββατο δε, ξεκίνησε και ο εμβολιασμός όσων είναι ηλικίας άνω των 85 ετών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News