Κόσμος Σάββατο 16/12/2023, 23:43
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ανετράπη πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανοιχτά της Λιβύης – Σώθηκαν μόνο οι 25

O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης

Ιταλία: Ανετράπη πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανοιχτά της Λιβύης – Σώθηκαν μόνο οι 25

Πλεούμενο με 86 επιβαίνοντες ανετράπη στα ανοιχτά της Λιβύης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. O Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επιβεβαίωσε την είδηση, προσθέτοντας ότι το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από τη Ζουάρα της Λιβύης. Ο πρώτος συναγερμός, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, σήμανε από το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ρώμης πριν δυο ημέρες, μετά από σχετικό αίτημα της λιβυκής ακτοφυλακής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, δυο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή από την οποία είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ στο ίδιο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, τoυ δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο πλοιάριο.

Η La Repubblica γράφει ότι το πλήρωμα του Ocean Viking ήθελε να πάρει μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, αλλά του δόθηκε εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Ιταλία.

«Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό», εξηγεί η εφημερίδα της Ρώμης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News