Κόσμος Τετάρτη 13/01/2021, 12:18
ΚΟΣΜΟΣ

Ερευνάται ο θάνατος γιατρού 16 ημέρες μετά το εμβόλιο

Ερευνάται ο θάνατος γιατρού 16 ημέρες μετά το εμβόλιο

Το θάνατο ενός Αμερικανού γιατρού, 16 ημέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, ερευνούν η φαρμακευτική εταιρεία και οι ομοσπονδιακές αρχές υγείας στις ΗΠΑ.

Ο 56χρονος γυναικολόγος από τη Φλόριντα ανέπτυξε μία σπάνια διαταραχή που αποκαλείται σοβαρή θρομβοκυτοπενία, η οποία μειώνει την ικανότητα του σώματος να πήξει το αίμα και να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία. Η σύζυγός του έγραψε στο Facebook ότι πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο, ανέφερε η Pfizer σε ανακοίνωσή της. Το Center for Disease Control and Prevention ανακοίνωσε ότι είναι ενήμερο για το θάνατο και θα εκτιμήσει το γεγονός καθώς θα αποκτά περισσότερες πληροφορίες.

«Μέχρι στιγμής, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και παρακολουθούμε στενά όλα τα δυσμενή γεγονότα σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιό μας. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι  σοβαρά δυσμενή γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων και των θανάτων που δεν σχετίζονται με το εμβόλιο, είναι δυστυχώς πιθανό να συμβούν σε παρόμοιο βαθμό με εκείνον που συμβαίνουν στο γενικό πληθυσμό», ανέφερε η Pfizer.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στις 14 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής, 9,27 εκατ. άτομα έχουν εμβολιαστεί με αυτό και με το εμβόλιο της Moderna.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News