Κόσμος Τρίτη 12/01/2021, 22:05
ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μέρκελ: Ερωτηματικά για την επάρκεια των εμβολίων

φωτ. REUTERS/John Macdougall

Ερωτήματα για το εάν είναι αρκετά τα εμβόλια φέρεται να έθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ μιλώντας σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU), πυροδοτώντας συζήτηση σχετικά με το εάν οι ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού επαρκούν προκειμένου να προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός έως τα μέσα του έτους.

«Το ερώτημα είναι, έχουμε αυτή τη στιγμή αρκετά εμβόλια; Είναι κρίσιμα τα δύο πρώτα τρίμηνα», φέρεται να δήλωσε η Καγκελάριος. Σύμφωνα με την BILD, η Μέρκελ ζήτησε μάλιστα από τα μέλη της Κ.Ο. του CDU να μην ψάχνουν να επιρρίπτουν ευθύνες στον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για την προμήθεια εμβολίων. Τον επαίνεσε μάλιστα για την διαχείριση της κρίσης.

Αναφορά στις ελλείψεις εμβολίων έκανε νωρίτερα σήμερα και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, επισημαίνοντας ότι σε ό,τι αφορά τη νέα παραγγελία των εμβολίων των Biontech/Pfizer από την ΕΕ, «υπήρχε η ανάγκη διόρθωσης, διαφορετικά δεν θα υπήρχε η νέα παραγγελία». Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη σαφές το πότε θα παραδοθεί η νέα παραγγελία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News