Κόσμος Σάββατο 5/08/2023, 22:24
ΚΟΣΜΟΣ

Διώρυγα του Σουέζ: Ρυμουλκό πλοίο βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με τάνκερ μεταφοράς LPG

Διώρυγα του Σουέζ: Ρυμουλκό πλοίο βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με τάνκερ μεταφοράς LPG

Ένα ρυμουλκό της Διώρυγας του Σουέζ βυθίστηκε μετά από σύγκρουση με ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς φυσικού αέριου με σημαία Χονγκ Κονγκ στη στρατηγικής σημασίας υδάτινη οδό, ανακοίνωσε το Σάββατο η αρχή της Διώρυγας και ένα μέλος του πληρώματος του ρυμουλκού έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Το δεξαμενόπλοιο, το Chinagas Legend, περιμένει στο Πορτ Σάιντ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με το ατύχημα, ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αρχής της διώρυγας Osama Rabie.

Δύο πηγές δήλωσαν ότι το Chinagas Legend δεν έπαθε τίποτα από τη σύγκρουση, λειτουργούσε κανονικά και είχε αγκυροβολήσει στο Πορτ Σάιντ.

Το νεκρό μέλος του πληρώματος, ο Sayed Moussa, ήταν μηχανικός από το Πορτ Σάιντ, δήλωσε η οικογένειά του.

Ο Rabie δήλωσε ότι επτά άτομα επέβαιναν στο ρυμουλκό Fahd και ότι οι εργασίες διάσωσης βρίσκονταν σε εξέλιξη, με την αποστολή γερανού για την ανέλκυση του βυθισμένου σκάφους.

Δύο άλλες πηγές δήλωσαν ότι τα υπόλοιπα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού είχαν διασωθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το δεξαμενόπλοιο, το οποίο κατευθυνόταν νότια στο ταξίδι του από τη Σιγκαπούρη προς τις ΗΠΑ, έχει μήκος 230 μέτρα (755 πόδια) και πλάτος 36 μέτρα (118 πόδια) και μεταφέρει φορτίο 52.000 μετρικών τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG).

moneyrview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News