Κόσμος Παρασκευή 19/05/2023, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ανεπιθύμητοι 500 Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα

Ρωσία: Ανεπιθύμητοι 500 Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Μπαράκ Ομπάμα

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 500 Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Ουάσινγκτον.

«Σε απάντηση των αντιρωσικών κυρώσεων, που επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν απαγορεύεται η είσοδος στο ρωσικό έδαφος σε 500 Αμερικανούς» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών είναι και ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ επανέλαβε ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι καμία εχθρική ενέργειά τους δεν θα μείνει αναπάντητη»

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μέτρα εναντίον δεκάδων ρωσικών εταιρειών και προσώπων, επικαλούμενες την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η είσοδος είναι και οι παρουσιαστές πολλών τηλεοπτικών εκπομπών, όπως οι Στίβεν Κόλμπερτ, Τζίμι Κίμελ και Σεθ Μάγιερς, αλλά επίσης και οι Έριν Μπαρνέτ (CNN), Ρέιτσελ Μάντοου και Τζο Σκάρμπορο (MSNBC). Επίσης, στη «μαύρη λίστα» μπαίνουν τα μέλη του Κογκρέσου, τα ερευνητικά ινστιτούτα που «εμπλέκονται στη διάδοση ρωσοφοβικών θέσεων και ψευδών πληροφοριών» αλλά και στελέχη εταιρειών που «εξοπλίζουν την Ουκρανία».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News