Κόσμος Δευτέρα 15/05/2023, 10:15
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν για αύξηση του ορίου δανεισμού

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθεςπως παραμένει «αισιόδοξος» για την πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων

ΗΠΑ: Αισιόδοξος ο Μπάιντεν για αύξηση του ορίου δανεισμού

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή πως παραμένει «αισιόδοξος» για την πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με τη ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και να αποτραπεί ο κίνδυνος καταστροφικής κήρυξης στάσης πληρωμών από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Παραμένω αισιόδοξος, διότι είμαι αισιόδοξος εκ γενετής, όμως αληθινά πιστεύω ότι υπάρχει βούληση και στη δική τους πλευρά και στη δική μας να καταλήξουμε συμφωνία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαμογελαστός ο ογδοντάρης Δημοκρατικός πρόεδρος στον Τύπο κατά τη διάρκεια βόλτας με ποδήλατο κοντά στο σπίτι του στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

Είπε πως αναμένει ότι η αναβληθείσα συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου που προγραμματιζόταν να γίνει την Παρασκευή πιθανόν θα γίνει αύριο Τρίτη. Διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε για το πώς πήγαν οι συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησής του και αντιπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων.

Ο κ. Μπάιντεν σημείωσε επίσης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του Τύπου πως σκοπεύει να ταξιδέψει μεθαύριο Τετάρτη στην Ιαπωνία για τη σύνοδο με τους υπόλοιπους ηγέτες της G7 στην Ιαπωνία, την οποία θα απασχολήσουν κυρίως η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Αίτηση χρεοκοπίας από τη Vice Media στις ΗΠΑ 

Eurasia Group: Στο 70-80% εκτινάσσονται οι πιθανότητες νίκης του Ερντογάν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News