Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 09:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση χρεοκοπίας από τη Vice Media στις ΗΠΑ 

Αίτηση χρεοκοπίας από τη Vice Media στις ΗΠΑ 

H Vice Media LLC κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της σημειώνοντας μια ταχεία πτώση για ένα τα πρωτοποριακά μέσα ενημέρωσης που κάποτε υπερηφανευόταν για αποτίμηση 5,7 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Μπρούκλιν στην αίτηση για την εισαγωγή της στις διατάξεις του λεγόμενου Chapter 11 ανέφερε τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και υποχρεώσεις της τάξης των 500 εκατ. έως και 1 δισ. δολαρίων. Η Fortress Credit Corp. κατατάχθηκε μεταξύ των μεγαλύτερων εξασφαλισμένων πιστωτών, με απαιτήσεις συνολικού ύψους περίπου 475 εκατ. δολαρίων.

Η κίνηση έρχεται μετά από μήνες αναταράξεων στην εταιρεία. Το Vice έκλεισε την κορυφαία τηλεοπτική εκπομπή που διέθετε και απέλυσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους στα τέλη Απριλίου.

Ένα διοικητικό όργανο που περιλαμβάνει τα διοικητικά συμβούλια όλων των εταιρειών του ομίλου συνέστησε ότι είναι προς το συμφέρον της Vice Media, των πιστωτών της και άλλων ενδιαφερομένων μερών να λάβει τη χρηματοδότηση αναδιάρθρωσης του ομίλου, όπως προβλέπετε στο Chapter 11, που έχουν διαπραγματευτεί οι εταιρείες του Viceμε τους υφιστάμενους δανειστές τους.

Η Vice εξασφάλισε μια επένδυση 450 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία private equity TPG το 2017, η οποία αποτίμησε την εταιρεία στα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Το νούμερο ήταν εκπληκτικό για μια νέα εταιρεία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ειδικά ενώ τόσοι πολλοί από τους ανταγωνιστές τους είχαν μεγάλες δυσκολίες να δημιουργήσουν κέρδη. Άλλοι επενδυτές περιλαμβάνουν τη Walt Disney Co. και την Fox Corp.

Η Vice εκτιμά ότι έχει περισσότερους από 5.000 πιστωτές και ότι θα είχε κεφάλαια για διανομή σε ακάλυπτους πιστωτές.

Ξεκινώντας ως εναλλακτικό περιοδικό στο Μόντρεαλ σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες, το Vice τράβηξε την προσοχή των νεαρών θεατών παγκοσμίως,  από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με βίντεο σε στυλ ντοκιμαντέρ που μερικές φορές γινόντουσαν viral. 

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διαβάστε επίσης:

Προς χρεοκοπία πηγαίνει η Vice Media

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News