Κόσμος Κυριακή 14/05/2023, 22:54
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Οι πρώτες δηλώσεις Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Κορυφώνεται η ένταση σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας, με τη μάχη να είναι τόσο οριακή, που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό κατά πόσο θα βγει αποτέλεσμα σήμερα, ή ο τουρκικός λαός θα οδηγηθεί σε δεύτερες κάλπες, παρά το γεγονός ότι έχει καταμετρηθεί το 87,73% των ψήφων. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν προς το παρόν έχει ένα 50,2%, ο Κιλιτσντάρογλου 44,02% και ο Ογάν 5,31%. 

Ως εκ τούτου, και οι δύο κύριοι υποψήφιοι προχωρούν σε δηλώσεις, ρίχνοντας ουσιαστικά πυρά ο ένας στον άλλον, για τον τρόπο που διαχειρίζονται το θρίλερ που σημειώνεται αναφορικά με τα αποτελέσματα. 

Κιλιτσντάρογλου: Δεν θα κοιμηθούμε απόψε

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «η μυθοπλασία, η οποία ξεκίνησε με 60 τοις εκατό, έχει πλέον πέσει κάτω από το 50», αναφερόμενος προφανώς στα δεδομένα που έδινε το πρακτορείο Anadolu.

«Οι παρατηρητές των ψηφοδελτίων και οι αξιωματούχοι των εκλογικών επιτροπών δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου».

 

Ερντογάν: Σφετερισμός της βούλησης των πολιτών

Από την μεριά του, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη βιασύνη της αντιπολίτευσης να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εκλογών -ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση- ως «σφετερισμό της βούλησης των πολιτών».

«Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά τα αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», έγραψε στο Twitter ο Ερντογάν στο πρώτο του μήνυμα μετά τη λήξη της ψηφοφορίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, είχε σημειώσει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Είμαστε μπροστά». 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τι ψήφισαν οι Τούρκοι που μένουν Ελλάδα

Το θρίλερ των τουρκικών εκλογών: Και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν ότι προηγούνται

Τουρκία: Μάχη «σώμα με σώμα» στα αποτελέσματα των εκλογών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News