Κόσμος Κυριακή 14/05/2023, 19:32
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Τουρκικές εκλογές: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Σε θρίλερ εξελίσσονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία, με την αγωνία να κορυφώνεται λεπτό προς λεπτό.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ήταν σαφές πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μεγάλο προβάδισμα, έναντι του κύριου αντιπάλου του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με ποσοστό, 59,5%, για τον πρώτο, 34,8% για τον δεύτερο και ένα 5,1%, για τον τρίτο υποψήφιο, Σινάν Ογκάν.

Ωστόσο τα παραπάνω αποτελέσματα βασίζονταν στο 25% των ψήφων που είχαν προλάβει να μετρηθούν, με πολλούς αναλυτές να υποστηρίζουν πως η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο άντρες που διεκδικούν την ηγεσία της Τουρκίας, αναμένεται να κλείσει. 

Νέα δεδομένα, επιβεβαιώνουν αυτές τις προβλέψεις, αφού ο ίδιος ο Κιλιτσντάρογλου, έγραψε στο σε ανάρτησή του στο Twitter: «Είμαστε μπροστά». 

Αυτό είχαν δηλώσει προηγουμένως στο Reuters, και πηγές από το στρατόπεδο του.

Ιμάμογλου: Ο Κιλιτσντάρογλου, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας σήμερα το βράδυ

Ο προερχόμενος από το CHP δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα είναι ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας σήμερα το βράδυ.

Ο Ιμάμογλου κάλεσε, μάλιστα, τους Τούρκους πολίτες να μην εμπιστεύονται όσα μεταδίδει το κρατικό τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Anadolu.

Το ίδιο κάνει και το CHP του Κιλιτσντάρογλου, το οποίο κατηγορεί το πρακτορείο Anadolu για χειραγώγηση των αποτελεσμάτων

Ο Φαΐκ Οτζτράκ, εκπρόσωπος του CHP, είπε ότι το κόμμα του βλέπει μια «θετική εικόνα» στα αποτελέσματα και κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι χειραγωγεί τα δεδομένα που λαμβάνει.

«Το πρακτορείο Anadolu κάνει την παραδοσιακή του χειραγώγηση για τελευταία φορά. Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή θα είναι σε επίπεδο ρεκόρ. Ζητάμε από τους πολίτες να παρακολουθούν τις δηλώσεις μας», πρόσθεσε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News