Κόσμος Κυριακή 14/05/2023, 21:51
ΚΟΣΜΟΣ

Το θρίλερ των τουρκικών εκλογών: Και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν ότι προηγούνται

Το θρίλερ των τουρκικών εκλογών: Και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν ότι προηγούνται

Διαφορετική εικόνα δίνουν τα στρατόπεδα των δύο βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, αναφορικά με το ποιος προηγείται με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα των εκλογών. 

Ενώ τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το κρατικό πρακτορείο Anadolu δίνουν προβάδισμα Ερντογάν, ο Κιλιτσντάρογλου με ανάρτησή του στο twitter, στις 20:00 δήλωσε ότι εκείνος είναι αυτός που προηγείται. Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του AKP δήλωσε πως με βάση τα αρχικά αποτελέσματα, ο Ερντογάν προηγείται. 

Τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu δείχνουν ότι ο Ερντογάν προηγείται με 51,04% έναντι 43,13% του Κιλιτσντάρογλου με καταμετρημένο το 73,39%.

Κάνοντας λόγο για χειραγώγηση στην μετάδοση των αποτελεσμάτων, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu. «Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», τόνισε. Και ο δήμαρχος της Άγκυρας δήλωσε πως ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV, που είναι φιλικά προσκείμενο στο CHP, με ηγέτη τον Κιλιτσντάρογλου, μετέδωσε αποτελέσματα δίνοντας προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου με 47,71% έναντι 46,5% του Ερντογάν.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News