Κόσμος Πέμπτη 7/01/2021, 08:28
ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα, Κλίντον και Μπους κατά Τραμπ για τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο

Ομπάμα, Κλίντον και Μπους κατά Τραμπ για τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο

Την εισβολή στο Καπιτώλιο καταδίκασαν τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ εξαπολύοντας βολές κατά του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον Τραμπ ότι υποκίνησε τη βία. «Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν πρόεδρο που συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για το αποτέλεσμα των νόμιμων εκλογών, ως μια στιγμή μεγάλης ατιμάτωσης και ντροπής για το έθνος μας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Ο Μπιλ Κλίντον καταδίκασε την «επίθεση» κατά των αμερικανικών θεσμών που «τροφοδοτήθηκε από τέσσερα και πλέον χρόνια δηλητηριώδους πολιτικής, εσκεμμένης διασποράς παραπληροφόρησης, διχασμού». «Το σπίρτο το άναψε ο Ντόναλντ Τραμπ» πρόσθεσε ο Κλίντον σε αναρτήσεις του στο Twitter.

Αλλά και ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους καταδίκασε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο, δηλώνοντας συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογραμμίζει ο Μπους σε δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία – όχι στη δημοκρατία μας». Σημείωσε ακόμη πως η βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News