Κόσμος Κυριακή 2/04/2023, 17:49
ΚΟΣΜΟΣ

Οι New York Times δεν θα πληρώσουν για το σήμα επαλήθευσης του Twitter

Οι New York Times δεν θα πληρώσουν για το σήμα επαλήθευσης του Twitter

Η εφημερίδα New York Times δεν θα πληρώσει μηνιαία συνδρομή για να αποκτήσει το σήμα επαλήθευσης στο Twitter, δήλωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας λίγες ώρες αφότου έχασε το σήμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική του Twitter, τα σήματα επαλήθευσης δεν προσφέρονται πλέον δωρεάν. Οι οργανισμοί θα πρέπει να καταβάλλουν 1.000 δολάρια το μήνα για να αποκτήσουν χρυσά check marks, ενώ οι ιδιώτες μπορούν να αποκτήσουν μπλε check marks με αρχική τιμή 7 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Επίσης, δεν θα αποζημιώνουμε τους δημοσιογράφους για το Twitter Blue για προσωπικούς λογαριασμούς, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου αυτή η κατάσταση θα ήταν απαραίτητη για σκοπούς ρεπορτάζ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το Politico επίσης δεν φαίνεται διατεθειμένο να πληρώσει για την επαλήθευση του Twitter blue του προσωπικού του, σύμφωνα με υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό και είδε το Reuters.

Το Twitter είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι από την 1η Απριλίου αρκετοί λογαριασμοί θα χάσουν τα σημάδια ελέγχου, καθώς η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης προχωρά σε σταδιακή κατάργηση του παλαιού προγράμματος επαλήθευσης.

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Σημειώνεται τέλος, ότι νωρίτερα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα πληρώσει για να συνεχίσουν να επαληθεύονται τα επίσημα προφίλ του προσωπικού του στο Twitter.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News