Κόσμος Δευτέρα 4/01/2021, 09:04
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Βρετανία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η πρώτη χώρα παγκοσμίως που άρχισε να εμβολιάζει από σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού έγινε σήμερα η Βρετανία.

Το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca χορηγήθηκε σε έναν 82χρονο ασθενή που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σημείο όπου αναπτύχθηκε το εμβόλιο. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω σήμερα το εμβόλιο και νιώθω πραγματικά περήφανος που είναι αυτό που παρασκευάστηκε στην Οξφόρδη» δήλωσε ο 82χρονος συνταξιούχος.

Έξι νοσοκομεία θα χορηγήσουν τις πρώτες δόσεις από τις περίπου 530.000 που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Βρετανία. Η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα. Η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα μπορέσει να χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέσα σε μερικούς μήνες.

«Πρόκειται για ένα σημείο καμπής στη μάχη μας εναντίον αυτού του απαίσιου ιού και ελπίζω να προσφέρει νέες ελπίδες σε όλους ότι πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημία», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Τον Δεκέμβριο η Βρετανία άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού και μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News