Κόσμος Δευτέρα 28/12/2020, 14:31
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Θέμα ημερών η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Βρετανία: Θέμα ημερών η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca

Εντός των ημερών αναμένεται να εγκριθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η χρήση του εμβολίου της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τους Financial Times,  η σχετική ανακοίνωση από την αρμόδια αρχή, Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, ενδεχομένως να γίνει την Τρίτη. Η Telegraph γράφει ότι η έγκριση θα δοθεί τη Δευτέρα.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων σήμερα, όμως είπε ότι η έγκριση του δεύτερου εμβολίου θα επιταχύνει την άρση του lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα και  οι νοσηλευόμενοι παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στη Βρετανία, όπου κυκλοφορεί η μετάλλαξη του κορωνοϊού. Καθώς το νέο στέλεχος εμφανίζει αυξημένη μεταδοτικότητα, η χώρα ανακοίνωσε χθες 30.500 νέα κρούσματα και 316 θανάτους. Όμως, τα πραγματικά στοιχεία εκτιμάται ότι είναι χειρότερα, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Εάν το εμβόλιο της AstraZeneca εγκριθεί τις επόμενες ημέρες, η διάθεσή του θα μπορούσε να αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι περίπου 600.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το σκεύασμα των Pfizer-BioNTech. Όμως, το εμβόλιο της AstraZeneca θα επιτρέψει την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας, καθώς είναι πολύ φθηνότερο και δεν απαιτεί αποθήκευση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News