Κόσμος Δευτέρα 19/10/2020, 20:51
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πάνω από 40 εκατομμύρια τα κρούσματα

φωτ. Unsplash

To φράγμα των 40 εκατομμυρίων ξεπέρασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία να αποτελούν τις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τη νόσο Covid-19 και την Ευρώπη να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο ένα δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας.

Χρειάσθηκε να μεσολαβήσουν έξι μήνες για το ορόσημο των δέκα εκατ. κρουσμάτων, στη συνέχεια όμως η διασπορά της νόσου πραγματοποιείται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς. Η διαφορά μεταξύ των 30 μέχρι τα 40 εκατ. κρούσματα καλύφθηκε μόλις σε 32 ημέρες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως άγγιξε ρεκόρ την Παρασκευή, ξεπερνώντας τα 400.000. 

Σε ΗΠΑ και Ινδία, οι αρχές ανακοινώνουν περισσότερα από 50.000 κρούσματα ημερησίως.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κυμαινόταν στα 347.000, έναντι 292.000 κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. 

Όπως προαναφέρθηκε, ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία παραμένουν οι χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με τα κρούσματα σε Βόρεια, Κεντρική και Νότιο Αμερική να αντιπροσωπεύουν περίπου το 47,27% του συνόλου παγκοσμίως. 

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 1,1 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19, με το παγκόσμιο ποσοστό θνητότητας να κυμαίνεται στο 2,8% των συνολικών περιστατικών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News