Start Ups Παρασκευή 4/11/2022, 10:56
START UPS

Αποστολή στη Σίλικον Βάλει για έξι ελληνικές startup: Το προφίλ των εταιρειών

Αποστολή στη Σίλικον Βάλει για έξι ελληνικές startup: Το προφίλ των εταιρειών

Στο Σαν Φρανσίσκο με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών startups θα βρίσκεται μέχρι την επόμενη Παρασκευή ελληνική αποστολή με 12 εκπροσώπους/ ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων και μελών του Elevate Greece, καθώς και κυβερνητικά στελέχη. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εταιρειών iComat, Digital Commerce Intelligence, Hosthub, Phenometry, BibeCoffe και Gaspardesk, καθώς και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής.

Η αποστολή, η οποία αναχώρησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή, αποσκοπεί στην προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και την ενδυνάμωση των επαφών με διαπρεπείς Έλληνες και ομογενείς επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ και ειδικά στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Επίσης, έχει στόχο την παρουσίαση και προβολή στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο, των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων στον τομέα της έρευνας/τεχνολογίας/καινοτομίας.

Οι επαφές των Υφυπουργών Φραγκογιάννη και Δήμα και όλης της αποστολής, περιλαμβάνουν συναντήσεις με επιστήμονες/ακαδημαϊκούς στα Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley και USF, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας, καθώς επίσης με εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Το προφίλ των εταιρειών

iComat

H iComat είναι m;ia spinoff του Πανεπιστημίου του Bristol, η οποία αναπτύσσει σύνθετα και καινοτόμα υλικά. Ενδεικτικά παράγει ύφασμα από ανθρακονήματα, υλικό το οποίο είναι ελαφρύτερο, φθηνότερο και με υψηλότερες αντοχές σε σχέση με άλλες εναλλακτικές όπως το ατσάλι. Τέτοιου είδους υλικά προορίζονται για την αεροδιαστημική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία. Επίσης, η iComat κατασκευάζει και το μηχάνημα μαζικής παραγωγής των υλικών αυτών.

Digital Commerce Intelligence

Η Digital Commerce Intelligence παρέχει λύσεις σε κορυφαίες εταιρείες για ανάληψη στρατηγικών αποφάσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρέχει ευφυΐα egde η οποία προσαρμόζεται στις τάσεις της online αγοράς των εταιρειών, τη δυναμική των ανταγωνιστών τους και την απόδοση των επωνυμιών τους. 

Επίσης, ο ιδιόκτητος αλγόριθμός με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας. Στη συνέχεια μετατρέπει τα δεδομένα αυτά σε αξιοποιήσιμα, πρακτικά insight απόδοσης πωλήσεων που παρέχονται στους διαδραστικούς πίνακες εργαλείων.

Hosthub

Η Hosthub (πρώην Syncbnb) παρέχει υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε να μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητά τους σε πολλά διαφορετικά κανάλια και διεθνείς πλατφόρμες ταυτόχρονα, καθώς και να διαχειρίζονται τις κρατήσεις και τη διαθεσιμότητα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, περιττά έξοδα και χρόνο.

Πρόκειται για έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους channel managers βραχυχρόνιας μίσθωσης στον κόσμο. Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2018 και μέσα σε δύο χρόνια εκτοξεύθηκε αποκτώντας πελάτες σε 87 χώρες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ομάδα της Hosthub εντόπισε τις χώρες όπου η βραχυχρόνια μίσθωση και ο εσωτερικός τουρισμός συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, Αυστραλία κ.ά.

Phenometry

Η Phenometry παρέχει ελληνικό software που σχεδιάζει από ποντίκια για PC μέχρι αεροπλάνα. Ο λόγος για το PHI, ένα πρόγραμμα software για Computer-aided Design (CAD) εξειδικευμένο στην μοντελοποίηση ελεύθερων επιφανειών και τον σχεδιασμό μίας ευρείας γκάμας αντικειμένων.

BibeCoffe

Η BibeCoffee παρέχει στις εταιρείες εμπορίας και διάθεσης καφέ ένα εργαλείο ελέγχου σε πραγματικό χρόνο των σημείων με τα οποία συνεργάζονται και διαθέτουν το προϊόν τους. Η BibeCoffee έχει στόχο την μετατροπή όλων των επαγγελματικών μηχανών καφέ σε έξυπνα τερματικά ακριβείας, εγκαθιστώντας τις ΙοΤ συσκευές της εσωτερικά σε οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ.

Gaspardesk

Η Gaspardesk είναι μία πλατφόρμα για στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να επιλύουν αυτόματα το 40% των μηνιαίων αιτημάτων υποστήριξης IT helpdesk των εργαζομένων τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή. Η Gaspardesk σημειώνεται πως πρόσφατα συγκέντρωσε 2,3 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης, όπου συμμετείχαν οι VentureFriends, L-Stone Capital και πολλοί angel investors.

Το Silicon Valley Greek Hub

Όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Φραγκογιάννης, στο Σαν Φρανσίσκο «σκοπός μας είναι να συνδέσουμε τους κρίσιμους για την ανάπτυξη της χώρας πόρους (startups) με τα σημεία αναφοράς (πανεπιστήμια και Venture Capital), κυρίως στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. Κυρίαρχο ρόλο για αυτή μας την προσπάθεια θα παίξει το «Silicon Valley Greek Hub» που ήδη λειτουργεί στην αμερικανική πρωτεύουσα της καινοτομίας από το 2021».

Ήδη, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Οικονομικής Διπλωματίας, αναφορικά με το πρόγραμμα της επίσκεψης θα υπάρξουν «πολλές και σημαντικές συναντήσεις με επιχειρήσεις τόσο της Silicon Valley, όσο και από άλλους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής». «Στο Σαν Φρανσίσκο» επισήμανε με την επίσκεψή μας στα πανεπιστήμια Stanford και Berkley θα «είναι μια ακόμα ευκαιρία για εμάς να δώσουμε σάρκα και οστά στην επιστημονική διπλωματία, κάτι που ξεκινήσαμε από τη Βοστώνη το 2020 εν μέσω πανδημίας». Επίσης πρόσθεσε: «Θα επισκεφτούμε ακόμα και εθνικά hub άλλων χωρών για να μοιραστούμε know how και βέλτιστες πρακτικές. Και φυσικά θα έχουμε και συναντήσεις με την πολιτειακή ηγεσία της Καλιφόρνια στην οποία βρίσκεται μια Ελληνίδα, η κ. Ελένη Κουναλάκη αλλά και με τον δήμαρχο της πόλης. Θα είναι και μια ευκαιρία για μια προσωπική στιγμή για μένα η ομιλία που θα παραθέσω στο Πανεπιστήμιο USF».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στα «σκαριά» ελληνικό hub στη Silicon Valley

Οι ελληνικές startups της Silicon Valley

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News