Start Ups Δευτέρα 30/08/2021, 20:59
START UPS

Pico: Εξαγοράσθηκε από τη μητρική του TikTok 

Pico: Εξαγοράσθηκε από τη μητρική του TikTok 

Την εξαγορά της Pico μιά startup που δραστηριοποιείται στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας (VR) ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok. Με την κίνηση αυτή η ByteDance εισέρχεται στο πεδίο της VR, έναν τομέα για τον οποίο θεωρεί ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον. 

Αυτό άλλωστε επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, στην οποία όμως δεν αναφέρει το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. «Η ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών λογισμικού και υλικού του Pico, καθώς και το ταλέντο και η βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας της, θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο της VR όσο και στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα της τεχνολογίας».

Η Pico ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ακουστικών εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως το α΄ τρίμηνο του 2021, με τις παραγγελίες της να αυξάνονται κατά 44,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εταιρεία IDC.

«Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της VR και θεωρούμε ότι έρχεται σε ευθυγράμμιση με την αποστολή μας», δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance.

Η τεράστια επιτυχία της εφαρμογής δημιουργίας βίντεο μικρής διάρκειας TikTok, έχει προσδώσει στη ByteDance ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τεχνολογικό κλάδο και αυτό το πλεονέκτημα θέλει να το εξαργυρώσει διευρύνοντας το πεδίο δράσης της. 

Τον Μάρτιο, απέκτησε ένα μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητές συσκευές, το Moonton, αντί 4 δισ. δολαρίων, θέλοντας να επεκταθεί στον χώρο του gaming, ενώ η εξαγορά της Pico σηματοδοτεί μια ακόμη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της.

Η απόκτηση της Pico θα μπορούσε να τη φέρει σε ανταγωνιστική θέση απέναντι στο τμήμα Oculus VR, του Facebook. 

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί κινούνται ο ένας μετά τον άλλο προς τη VR (άλλωστε είναι και οι εταιρείες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με αυτήν). Πέρυσι, η Apple εξαγόρασε την NextVR, μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας, προκαλώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να αναπτύξει τα δικά της ακουστικά VR, ένα ενδεχόμενο που θα τη φέρει αντιμέτωπη με την Pico.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS