Start Ups Δευτέρα 30/08/2021, 14:04
START UPS

MetroWeather: Η ιαπωνική startup που συνεργάζεται με τη NASA 

MetroWeather: Η ιαπωνική startup που συνεργάζεται με τη NASA 

Η MetroWeather είναι μια ιαπωνική startup η οποία έχει αναπτύξει ένα σύστημα με αισθητήρες linar, με το οποίο μπορεί να καταγράψει τη συμπεριφορά των ανεμών. Το σύστημα αυτό μπορεί να εντοπίσει εντός της εμβέλειάς τους σε πραγματικό χρόνο οποιεσδήποτε αναταράξεις των ανέμων, μια λειτουργία ιδιαίτερα χρήσιμη για τα drones ή τα ιπτάμενα αντικείμενα σε αστικά περιβάλλοντα, όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος και εκ των ιδρυτών της εταιρείας Γιουνίσι Φουρουμότο.  

Με την αυξανόμενη χρήση των drones και την ευρεία κυκλοφορία των ιπτάμενων οχημάτων να μην είναι όχι πολύ μακριά, οι υπηρεσίες της ιαπωνικής startup καθίστανται από χρήσιμες σε πολύτιμες. Ως επιβεβαίωση ήρθε η σημερινή ανακοίνωση ότι η NASA θα συνεργασθεί μαζί της, προκειμένου να χαρτογραφεί την κίνηση των ανέμων ούτως ώστε τα ιπτάμενα οχήματα και τα drones να κινούνται ασφαλέστερα. Από τον ερχόμενο Μάρτιο δύο συστήματα θα χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία TruWeather στη Νέα Υόρκη, σε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα της NASA με το οποίο επιδιώκει να καταγράφει πώς η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της κίνησης των ανέμων μπορεί να βοηθήσει τα drones να αποφύγουν «κακοτοπίες». 

Μπορεί το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες στις μεταφορές και στις μετακινήσεις στο εγγύς μέλλον να μοιάζουν με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο θα είναι πέρα για πέρα ρεαλιστικό. Ήδη drones με τέσσερις μηχανές γνωστά ως τετρακόπτερα χρησιμοποιούνται για φωτογραφίες, εξερευνήσεις και χαρτογραφήσεις. Εταιρείες όπως οι Amazon, Alphabet, United Parcel Service και DHL διερευνούν τη χρήση τους για να πραγματοποιούν παραδόσεις με αυτά. Παράλληλα ανά τον κόσμο, startups αναπτύσσουν ιπτάμενα οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης τα οποία θα μεταφέρουν ανθρώπους, με το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να κινούνται αυτόνομα. 

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η ακριβής καταγραφή των καιρικών συνθηκών και η συμπεριφορά των ανέμων αποκτά άλλη βαρύτητα και εταιρείες όπως η MetroWeather, θα αναδειχθούν σε πρωταγωνίστριες. 

Το σύστημα της startup έχει εμβέλεια 18 χιλιομέτρων και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestar στο δημοσίευμά της, τέσσερα τέτοια συστήματα τοποθετημένα σε ισάριθμους ουρανοξύστες καλύπτουν όλη την κεντρική περιοχή του Τόκιο. 

Η MetroWeather ιδρύθηκε το 2015 από τον Φουρουμότο κι ενώ εργαζόταν ως βοηθός καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Κιότο και τον Κουνιάκι Χογκάσι. Η ίδια η εταιρεία πιστεύει ότι η αξία της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται θα ανέλθει κάποια δισ. δολάρια τα επόμενα χρόνια από τα λιγότερο από 100 εκατ. δολάρια που είναι επί του παρόντος η αξία της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από thestar

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News