Start Ups Δευτέρα 30/08/2021, 15:57
START UPS

Nestle: Ανακοίνωσε τον επιταχυντή στο ερευνητικό κέντρο της στη Λωζάνη

Nestle: Ανακοίνωσε τον επιταχυντή στο ερευνητικό κέντρο της στη Λωζάνη

Τον μεγαλύτερο επιταχυντή για την έρευνα και την ανάπτυξη για τη Nestle ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική εταιρεία, ένα πρόγραμμα το οποίο θα τρέξει στο βασικό ερευνητικό κέντρο της στη Λωζάνη της Ελβετίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Accelerator παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα για τις startups, τους φοιτητές και τους intrapreneurs της Nestle, προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά διαφοροποιημένες καινοτομίες πιο γρήγορα και άμεσα.  

Οι ομάδες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στην υπερσύγχρονη δομή της Nestle και στην επιστημονική, τεχνολογική και επιχειρηματική τεχνογνωσία της. Χρησιμοποιώντας τις προϋπάρχουσες τάσεις, διαφοροποιώντας τις τεχνολογίες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις ως πηγές έμπνευσης, οι ομάδες θα αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για προϊόντα, σε ένα πρόγραμμα «idea to shop» εξάμηνης διάρκειας. 

Οι μετέχοντες μπορούν να συμβουλευτούν τους ειδικούς της Nestle από όλο τον κόσμο, όπως τους τεχνολόγους τροφίμων, τους διατροφολόγους, τους ειδικούς ασφάλειας τροφίμων, τους σχεδιαστές και τους ειδικούς συσκευασίας. Κάθε ομάδα λαμβάνει επίσης πρακτική υποστήριξη από εξειδικευμένους coaches για την καινοτομία και καθοδήγηση από τα ανώτερα διοικητικά στελέχη της Nestle.

«Δίνουμε στους επιχειρηματίες πλήρη πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή που χρειάζονται για να μεταφράσουν την ιδέα τους σε ένα προϊόν – από εργαστήρια ανάλυσης, πειραματικές κουζίνες, έως πρωτότυπες εγκαταστάσεις και μονάδες παραγωγής- και τους βοηθάμε να δοκιμάσουν τις καινοτομίες τους σε πραγματικές συνθήκες της αγοράς», δήλωσε ο Τομ Βάγκνερ, επικεφαλής του προγράμματος Nestle R+D Accelerator.

Σήμερα, το παγκόσμιο δίκτυο Accelerator της Nestle εφαρμόζεται σε 12 περιοχές σε 8 διαφορετικές χώρες. Κάθε επιταχυντής βρίσκεται σε μια εγκατάσταση της Nestle και εστιάζει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων ή περιοχή. Για παράδειγμα, η Nestle έχει επιταχυντές στα κέντρα γαλακτοκομικών, διατροφής, καφέ, ζαχαροπλαστικής ή τροφίμων. Οι Περιφερειακοί Επιταχυντές στην Κίνα, την Ινδία, την περιοχή ASEAN και την Υποσαχάρια Αφρική συνεργάζονται με τις τοπικές startups και τους φοιτητές για να αναπτύξουν καινοτομίες σχετικές με τις περιοχές τους.

Η εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και είναι ενσωματωμένη στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της Nestle στη Λωζάνη επιταχύνει τη χρήση της θεμελιώδους επιστήμης σε καινοτομίες πολλαπλών κατηγοριών. Καλύπτει μια επιφάνεια 4000 τ.μ, με την υποστήριξη συνεργαζόμενων σταθμών, πρωτοτύπων κουζινών και εγκαταστάσεων μίνι παραγωγής, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 ομάδες συγχρόνως. 

«Στους Επιταχυντές μας συνδυάζουμε τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των φοιτητών, των startups και των intrapreneurs με την εκτεταμένη επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία της Nestle. Η πρωτοβουλία δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης στα ταλέντα εντός και εκτός εταιρείας, δημιουργεί προοπτικές και προάγει μια επιχειρηματική κουλτούρα στις εγκαταστάσεις μας. Είναι υπέροχο να βλέπεις το πάθος και τον ενθουσιασμό των ομάδων καθώς περνούν από μια ιδέα στη δοκιμαστική έναρξη σε λίγους μήνες, ξεπερνώντας πολλές διαφορετικές προκλήσεις στην πορεία», αναφέρει ο Στέφαν Πάλζερ, επικεφαλής τεχνολογίας στη Nestle.

Από το 2019, 165 συμμετέχοντες έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα Accelerator και σχεδόν 80 προϊόντα δοκιμάστηκαν σε 18 χώρες. Οι πρόσφατες ιδέες περιλαμβάνουν το εναλλακτικό γάλα με βάση τον μπιζέλι Wunda, καθώς και μια σειρά διατροφικών ιδεών βασισμένες σε επιστημονικά πρότυπα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS