Start Ups Τρίτη 10/08/2021, 21:10
START UPS

WeWork: Συνεργασία με αλυσίδα πολυκαταστημάτων για χώρους γραφείων 

Η τηλεργασία έχει αρνητικό αντίκτυπο στη WeWork

WeWork: Συνεργασία με αλυσίδα πολυκαταστημάτων για χώρους γραφείων 

Η μητρική των πολυτελών πολυκαταστημάτων Saks Fifth Avenue, Hudson’s Bay θα μετατρέψει ορισμένα πολυκαταστήματα σε συνεργατικούς χώρους, τους οποίους θα διαχειρίζεται η startup WeWork, όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι συζητήσεις για επιστροφή στο γραφείο ή όχι έχει πάρει «φωτιά».

Η Hudson’s θα ανοίξει τους πέντε πρώτους χώρους διαμοιρασμού γραφείων τον επόμενο μήνα, οι οποίοι θα ονομάζονται SaksWorks. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερους χώρους γραφείων, στοχεύοντας εκείνους που εργάζονται εξ αποστάσεως και μένουν στα προάστια.

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης, η Hudson’s Bay προσπαθεί να ανακάμψει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενισχύοντας τις ψηφιακές δραστηριότητές της, αλλά και με τη δημιουργία νέων συνεργασιών, όπως με την εταιρεία νεανικών ενδυμάτων Forever 21.

Η τηλεργασία έχει αρνητικό αντίκτυπο στη WeWork, μειώνοντας την πληρότητα στους χώρους γραφείων της και αυξάνοντας το λειτουργικό τους κόστος, την ίδια ώρα που η μειωμένη κίνηση στα καταστήματα επιβαρύνει τις πωλήσεις στα πολυκαταστήματα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ χθες Δευτέρα, η WeWork ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών για ακίνητα, Cushman & Wakefield, προκειμένου να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν έναν υβριδικό, ευέλικτο χώρο εργασίας.

Τον Μάρτιο, η startup είχε συμφωνήσει να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσω συγχώνευσης με εταιρεία SPAC, μια συμφωνία που θα έφερνε την αποτίμησή της στα 9 δισ. δολάρια, ωστόσο η διαδικασία δεν τελεσφόρησε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News