Start Ups Πέμπτη 29/07/2021, 20:24
START UPS

Robinhood: Δεν έπεισε στο ντεμπούτο της

Robinhood: Δεν έπεισε στο ντεμπούτο της

Περισσότερο από 10% υποχώρησαν οι μετοχές της Robinhood στη σημερινή συνεδρίαση, όπου έκαναν το ντεμπούτο τους στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq. Στην πολυαναμενόμενη εισαγωγή της νεοφυούς εταιρείας, η αρχική τιμή της μετοχής είχε τεθεί στα 38 δολάρια, από την οποία έχει υποχωρήσει αισθητά, ορίζοντας πλέον την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο – πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών – ποσό των 28 δισ. δολαρίων.
H Robinhood, online χρηματιστηριακή πλατφόρμα χωρίς προμήθεια, που βρέθηκε στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας το Μάρτιο, έχει συγκεντρώσει χιλιάδες νέους χρήστες, οι οποίοι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από την επέλαση του κορωνοϊού.

Η επενδυτική πλατφόρμα ήταν το «μέσο» των μικροεπενδυτών, στη «σταυροφορία» κατά των hedge funds και των στοιχημάτων για πτώση μετοχών όπως της GameStop. Υπενθυμίζεται ότι εν μέσω της επενδυτικής φρενίτιδας και ενώ η μετοχή της GameStop είχε εκτροχιαστεί φέτος στην αρχή του έτους φθάνοντας έως και το +1.600%, η Robinhood ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις ημερήσιες συναλλαγές ανά επενδυτή σε συγκεκριμένες μετοχές (σε αυτές που οι τιμές τους είχαν εκτοξευθεί), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους μικροεπενδυτές. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Jeff Zell, επικεφαλής αναλυτής στην IPO Boutique, οι περισσότεροι είναι απαισιόδοξοι απέναντι στην κεφαλαιοποίηση της Robinhood. «Λαμβάνοντας αυτό υπ’όψιν, υπάρχει μία θετική πλευρά στην επίδοσή της…καθώς θα υπάρχουν χαμηλές προσδοκίες όταν θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα των πρώτων τριμήνων. Γενικά, η εταιρεία έχει να αποδείξει πολλά ακόμα», τόνισε ο Zell.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News