Start Ups Τετάρτη 9/06/2021, 17:45
FINTECH

Σε ποια startup επενδύουν οι κολοσσοί Amazon, Google και Visa 

Σε ποια startup επενδύουν οι κολοσσοί Amazon, Google και Visa 

Για τα μάτια μιας neobank startup ερίζουν τρεις εταιρικοί κολοσσοί, οι Amazon, Google και Visa, καθώς θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο γύρο που θα πραγματοποιήσει η Open, από τον οποίο αποσκοπεί να αντλήσει ένα ποσό μεταξύ 100 εκατ. και 120 εκατ. δολαρίων. Εάν καταφέρει να συγκεντρώσει αυτό το ποσό η startup από την Ινδία, τότε η αποτίμησή της θα τριπλασιασθεί σχεδόν, με τους πρώτους υπολογισμούς να την τοποθετούν μεταξύ 600 και 700 εκατ. δολαρίων,  σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος. 

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ενώ οι συζητήσεις με τις Amazon και Google βρίσκονται εν εξελίξει, η Open συζητάει επίσης με ένα ταμείο διαχείρισης κρατικής περιουσίας, όπως και με την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων TPG 

«Η Visa είναι ήδη εταίρος στην Open και βρίσκεται σε συζητήσεις να συμμετάσχει και σε αυτόν τον γύρο, μαζί με τις Amazon και Google. Το ταμείο διαχείρισης κρατικής περιουσίας ενδεχομένως και να ηγηθεί του νέου γύρου χρηματοδότησης», σύμφωνα με τη μία πηγή. «Δεν θα υπάρξει σύγκρουση μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών για να επενδύσουν συγχρόνως, καθώς καμία εταιρεία δεν θα αποκτήσει μεγάλο μερίδιο», συμπληρώνει.

Οι τελικές λεπτομέρειες διευθετούνται επί του παρόντος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες έξι εβδομάδες. 

Ποια είναι όμως η Open, η οποία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο μεγάλων εταιρειών; Η startup ιδρύθηκε το 2017 και προσφέρει υπηρεσίες, τραπεζικές, πληρωμών και διαχείρισης σε περισσότερες από 1 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών που επεξεργάζεται ανέρχεται στα 24 δισ. δολάρια, ενώ κατά το διάστημα των τελευταίων δέκα μηνών, καταγράφει σχεδόν 10% ρυθμούς ανάπτυξης. 

Πριν από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η startup είχε αντλήσει 45 με 50 εκατ. δολάρια, σε έναν γύρο κατά τον οποίο το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν έντονο. Η fintech μάλιστα δεν έχει στόχο να παραμείνει στάσιμη, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε την απόκτηση της Optobizz, μια startup προτύπων φορολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, αντί του ποσού των 5 εκατ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που περιελάμβανε την καταβολή μετρητών και την ανταλλαγή μετοχών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από The Economic Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News