Κοινωνία Πέμπτη 17/12/2020, 09:52
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν

Ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν

«Σήμα» για την έναρξη της καταγραφής των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, από σήμερα το πρωί η ηγεσία του υπουργείου θα επικοινωνήσει διαδοχικά μέσω τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές, αναπληρωτές διοικητές, διευθυντές Νοσηλευτικής και διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Οι υγειονομικοί που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα μπουν άμεσα στις λίστες εμβολιασμού, ως πρώτη ομάδα προτεραιότητας μόλις φτάσει το εμβόλιο στη χώρα. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας, η διαδικασία αφορά όλο το προσωπικό των νοσοκομείων δηλαδή καιτους τραπεζοκόμους και τις καθαρίστριες που μπαίνουν στις ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη.

«Αξίζουν όλοι ισόποσα να τους δώσουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουν την υγεία τους. Και η έκκλησή μου προς αυτούς έχει να κάνει πρώτα από όλα με την δική τους προστασία μέσω του εμβολιασμού και, εξίσου σημαντικό, με την προστασία και ασφάλεια των ασθενών που βρίσκονται μέσα στα νοσοκομεία έτσι ώστε να μην υπάρξει ή να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών και άρα της επιβάρυνσης της υγείας τους» είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αμέσως μετά τους υγειονομικούς, θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι.

Όπως σημείωσε ακόμη «θα υπάρξουν επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως έχουν δηλώσει, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή» καθώς «είναι θέμα συμβολισμού, αξίας και ουσίας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News