Κοινωνία Κυριακή 6/12/2020, 09:40
ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Ως την κρισιμότερη υγειονομική στην ιστορία της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών κατά του Covid-19.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι μόλις δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φθάσουν στη χώρα τα εμβόλια, η έναρξη του εμβολιασμού θα γίνει το επόμενο 24ωρο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δηλαδή στους υγειονομικούς, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι, προσθέτοντας ότι θα γίνονται εμβολιασμοί σε δομές και γηροκομεία.

Σχετικά με τον τρόπο που θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει καταρχάς να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση, ώστε να τους αποσταλεί SMS, το οποίο θα τους ορίζει ραντεβού σε ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα μέχρι τον εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά από τα προηγούμενα.

Η προετοιμασία για την παραλαβή, αποθήκευση και διανομή των εμβολίων βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες για τον εμβολιασμό τους στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στην ελληνική επικράτεια. Η έναρξη του εμβολιασμού αναμένεται εντός του Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News