Κοινωνία Τρίτη 25/01/2022, 17:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος της Ελλάδας στον δείκτη αντίληψη διαφθοράς – Η καλύτερη επίδοση της 10ετίας

Άνοδος της Ελλάδας στον δείκτη αντίληψη διαφθοράς – Η καλύτερη επίδοση της 10ετίας

Βελτίωση παρουσίασε η θέση της Ελλάδας στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) για το έτος 2021, η οποία δημοσιεύτηκε από τη Διεθνή Διαφάνεια.  

Η χώρα μας, μεταξύ άλλων, κατέλαβε την καλύτερη θέση των τελευταίων 10 ετών, αφού κατατάχθηκε στην 58η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες.  

Η δε, βαθμολογία της διαμορφώθηκε στις 49 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο μίας μονάδας σε σχέση με το 2020.  

Οι δύο τελευταίες χρονιές, άλλωστε, είναι οι καλύτερες από το 2012 έως και σήμερα. 

Ο CPI αποτυπώνει το επίπεδο αντίληψης της διαφθοράς σε 180 χώρες, χρησιμοποιώντας κλίμακα από το 0 ως το 100, όπου το 0 αντιστοιχεί σε χώρες όπου υπάρχει υψηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς και το 100 στις χώρες με χαμηλό επίπεδο αντίληψης διαφθοράς. 

Στην επίσημη έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν καταγράψει τη σημαντικότερη πρόοδο στον κόσμο, αφού -όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά- η χώρα μας «…έχει αδράξει τα οφέλη από τις μεταρρυθμίσεις κατά της διαφθοράς» 

«Η βελτίωση της θέσης της Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά, εν μέσω μάλιστα των προκλήσεων που σχετίζονται με την πρωτοφανή πανδημία, καταδεικνύει την αταλάντευτη δέσμευση της χώρας στην ενίσχυση των μηχανισμών καταπολέμησης της απάτης και της διαφοράς» σχολίασε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δημόσιο: Προσλήψεις και bonus φέτος – Πώς και πού θα γίνουν

«Γρήγορο» Δημόσιο μέσω bonus system – Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News