Κοινωνία Τετάρτη 5/01/2022, 09:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

Ν. Κεραμέως: Δωρεάν τα rapid test για τους μαθητές σε δημόσιες δομές

Για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για αυτή την απόφαση αυτή τοποθετήθηκε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι μεταξύ άλλων παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί, υγειονομικοί. Το άνοιγμα, πρόσθεσε, ότι επέβαλλε και η διεθνής τάση.

«Εδώ ανοίξαμε τα σχολεία με τη Δέλτα και χωρίς εμβολιάστική κάλυψη και συζητάμε αν θα ανοίξουμε τον Ιανουάριο;». 

Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ. 

Όπως ανέφερε το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα (Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου) είχε ανιχνευτεί από τα σελφ τεστ, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν. 

Παράλληλα προαναγγέλοντας τη διενέργεια rapid test στους μαθητές είπε ότι θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές με βαβαίωση του διευθυντή.

Επανέλαβε μάλιστα ότι σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα».

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ενα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά. 

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα 5/1 η διάθεση των δωρεάν self-test για τους μαθητές

Οι τρεις αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων

Γ. Οικονόμου: Στόχος η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News