Κοινωνία Δευτέρα 3/01/2022, 22:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα γίνει με τα σχολεία – Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής και ανακοινώσεις Πλεύρη – Κεραμέως

Τι θα γίνει με τα σχολεία – Αύριο η συνεδρίαση της Επιτροπής και ανακοινώσεις Πλεύρη – Κεραμέως

Το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης και αύριο στις 14:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των ειδικών και αμέσως μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά, ωστόσο για την ασφαλή επανέναρξη των μαθημάτων στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται το αυξημένο testing, ενώ τέθηκε και το σενάριο για τη διενέργεια rapid test, αν και φαίνεται να «υποχωρεί». 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν από δύο σε τρία τα self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων αναφορικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, προκρίνεται ενδεχόμενη αύξηση των τεστ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα διενεργούνται σε 24ωρη ή 48ωρη βάση. 

Επιπλέον, αλλαγές αναμένονται και στα πρωτόκολλα που αφορούν τις περιπτώσεις κρουσμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες της καθημερινής, αναμένεται να μειωθεί στο 30% (από 50%) το ποσοστό κρουσμάτων σε μια τάξη, προκειμένου να εισέλθει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. 

Παράλληλα, σε περίπτωση κρούσματος είναι πιθανό να υποβάλλονται σε τεστ όλοι μαθητές και όχι μόνο οι στενές επαφές τους, όπως ισχύει έως τώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να παραμείνουν όλα τα σχολεία ανοιχτά

Πλεύρης: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News