Κοινωνία Τρίτη 28/12/2021, 11:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς νέο ρεκόρ με 15.000 κρούσματα σήμερα – Παράθυρο για επίσπευση των μέτρων

Προς νέο ρεκόρ με 15.000 κρούσματα σήμερα – Παράθυρο για επίσπευση των μέτρων

Σε αριθμό ρεκόρ αναμένεται να διαμορφωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να προαναγγέλλει πάνω από 15.000 νέες μολύνσεις. 

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 9.284 νέα περιστατικά.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για 15.000 νέα κρούσματα, κάτι το οποίο μπορεί να επισπεύσει την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν την 3η ΙανουαρίουΓι’ αυτό τον λόγο, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου αύριο, Τετάρτη.  

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη θετικότητα, η οποία όπως ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφερόμενος δε, στην περίπτωση της Αττικής, σχολίασε με έμφαση ότι «βράζει», καθώς «έχει τριπλασιάσει -και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει- τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα». 

Τα ενεργά κρούσματα, όπως συμπλήρωσε, υπερβαίνουν τις 100.000, ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοντογεώργης: Δεν συζητείται παράταση των διακοπών στα σχολεία

Εστίαση: «Μίνι» πακέτο στήριξης φέρνουν τα περιοριστικά μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News