Κοινωνία Τρίτη 28/12/2021, 07:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα

Τζανάκης: Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα

Tην εκτίμηση ότι ίσως να ανακοινωθούν 12-13.000 κρούσματα αυτές τις ημέρες, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα, εμφανίστηκε ανήσυχος για τη θετικότητα η οποία, όπως είπε, έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην περίπτωση της Αττικής, λέγοντας ότι «βράζει». «Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασιάσει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα», είπε στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τις 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα.  «Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου», πρόσθεσε. 

Για την μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής είπε ότι επιθυμεί να είναι τζούφια, δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Επισήμανε ότι στο 50-60% των κρουσμάτων είναι η συγκεκριμένη μετάλλαξη. Εάν δεν είχαμε την Ομικρον θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, έκανε λόγο για στοχευμένα μέτρα και δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομάδας στις διακοπές στα σχολεία,  η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News