Κοινωνία Παρασκευή 7/01/2022, 21:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξετάζονται νέα μέτρα για εστίαση, ανεμβολίαστους – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Εξετάζονται νέα μέτρα για εστίαση, ανεμβολίαστους – Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Νέα μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών, τα οποία εστιάζουν στην εστίαση, καθώς και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, σε εισηγήσεις για την εστίαση αναφέρεται ότι στόχος είναι να περιοριστεί κι άλλο ο αριθμός των πελατών μέσα στα καταστήματα, όπως μεταδίδει το mega.

Επίσης, το δεύτερο μέτρο είναι να υπάρξει πλήρης αποκλεισμός των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι μπορούσαν να κάθονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων της εστίασης, με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Παράλληλα, όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να την επιβάλει στις ηλικίες 50 ετών και άνω ή 55 ετών και άνω.

Οι δύο αυτές ηλικιακές κατηγορίες έχουν δείξει μικρή άνοδο στον εμβολιασμό τον τελευταίο καιρό, ωστόσο δεν έχουν ακόμα φτάσει στο επιθυμητό σημείο, όπως για παράδειγμα οι ηλικίες 65 ετών και άνω.

Παρά τα θετικά μηνύματα για την Όμικρον, μεταξύ άλλων και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία προέβλεψε πως «θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ σύντομα», αλλά και της πρόβλεψης του Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ότι μπορεί να κάνουμε «Πάσχα με μηδενικά κρούσματα», το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα που η πανδημία «σαρώνει» τη χώρα.

Στην περίπτωση που «κλειδώσουν» τα νέα μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, όπως μεταδίδει το mega.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Η Όμικρον αναγγέλλει το τέλος της πανδημίας

E.E.: Πρώτη με διαφορά η Ελλάδα στα τεστ κορωνοϊού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News