Κοινωνία Παρασκευή 31/12/2021, 13:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκρινήσεις για delivery και παραλαβή των γευμάτων

Διευκρινήσεις για delivery και παραλαβή των γευμάτων

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τι ισχύει στο πλαίσιο των νέων μέτρων αναφορικά με την παραλαβή γευμάτων είτε από το κατάστημα είτε με τη μέθοδο της διανομής εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε μέθοδο και να επιλέξει ο καταναλωτής δεν επιτρέπεται η παραμονή του στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι για τα συγκεκριμένα καταστήματα δεν εμπίπτει ο περιορισμός του ωραρίου, από τη στιγμή που αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις εστίασης ότι στην ενότητα ΣΤ. του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 6290) προβλέπεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται χωρίς την παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών και χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού/αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Περαιτέρω διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) δεν εμπίπτουν στον περιορισμό ωραρίου των υπόλοιπων ενοτήτων του σημείου 15 της παρ.1 του άρθρου 1 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 81558 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αφού ο ως άνω περιορισμός αφορά στην παροχή υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους του καταστήματος και όχι την παρασκευή και παράδοση τροφίμων για την κατανάλωσή τους σε άλλους χώρους».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Ποια μέτρα προτείνουν οι επαγγελματίες

Μέτρα στήριξης: Επιστρέφουν οι αναστολές στην εστίαση – Ποιοι δικαιούνται αποζημίωση 534 ευρώ

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση – Προειδοποιήσεις για κινητοποιήσεις

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News