Κοινωνία Δευτέρα 14/12/2020, 09:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανδημία: Καμπανάκι για τον Ιανουάριο- Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Πανδημία: Καμπανάκι για τον Ιανουάριο- Πότε θα ανοίξουν τα  σχολεία

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown» διεμήνησε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας και επεσήμανε ότι εξακολουθούν να είναι ισχυρές οι πιέσεις στο σύστημα υγείας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας εξήγησε πως είναι πολύ βραδεία η αποκλιμάκωση της επιδημίας και προειδοποίησε ότι τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη περάσει.

Όπως είπε το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά, ενώ και το κρύο λειτουργεί επιβαρυντικά. Υπάρχει έτσι ανησυχία για το επίπεδο των κρουσμάτων τον Ιανουάριο. 

Ο κ. Σύψας κάλεσε τους πάντες να αποφύγουν τις επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους, ενώ σχολίασε πως με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα». 

Όσον αφορά στο ζήτημα των σχολείων, που απασχολεί χιλιάδες γονείς, εκτίμησε πως «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα. Προς το παρόν όπως είπε «Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία.»

Κριτική στην εκκλησία

«Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της.», είπε και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία». «Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο» κατέληξε. 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News