Κοινωνία Πέμπτη 10/12/2020, 13:45
ΑΓΡΑΦΑ

Σε κατ΄οίκον περιορισμό οι κάτοικοι στο χωριό Ραπτόπουλο

Φωτ. αρχείου Intime

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στο χωριό Ραπτόπουλο του δήμου Αγράφων της Π.Ε Ευρυτανίας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του ως άνω χωριού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησής τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του χωριού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την έκδοση της απόφασης και για 7 ημέρες, δηλαδή έως τις 15-12-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή τους.

Η Ελληνική Αστυνομία θα αναλάβει την επιτήρηση και κάθε αναγκαία ενέργεια για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του χωριού Ραπτόπουλο.

Σημειώνεται ότι κατόπιν ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στα παρακείμενα χωριά του Δήμου Αγράφων (Γρανίτσα, Λεπιανά, Παλαιοκατούνα, Ιτέα Αγράφων, Δαφνούλα και Βούλπη) δεν εντοπιστήκαν θετικά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, εκτός του συγκεκριμένου χωριού.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News