Κοινωνία Τετάρτη 2/12/2020, 16:18
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Επιφυλακτικοί 2 στους 3 Έλληνες για το εμβόλιο

Επιφυλακτικοί 2 στους 3 Έλληνες για το εμβόλιο

Οι δύο στους τρεις Έλληνες εκφράζουν διστακτικότητα για το εμβόλιο κατά της πανδημίας, όπως προκύπτει από έρευνα της Focus Bari που πραγματοποιήθηκε κατά τις 16-19 Νοεμβρίου. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 18% των Ελλήνων θεωρεί ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και ο κορωνοϊός θα εξαλειφθεί άμεσα. Το 67% απαντά ότι ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός να το κάνει, το 9% πιστεύει ότι το εμβόλιο δεν θα είναι αποτελεσματικό και το 10% θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καθόλου εμβόλιο. 

Την ίδια στιγμή, δύο στους τρεις Έλληνες πιστεύουν πως την περίοδο των Χριστουγέννων δεν θα έχουμε γενικό Lockdown, αλλά θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας. Σ’αυτή την περίπτωση, ο τρόπος που γιορτάζουν συνήθως τα Χριστούγεννα θα επηρεαστεί πολύ για περισσότερους από έναν στους δύο, ενώ αν έχουμε γενικό lockdown, η αναλογία αυτή ανεβαίνει στους επτά στους δέκα.  

Παρά την στενοχώρια που δημιουργούν τα μέτρα και οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας για τα φετινά Χριστούγεννα, οι έξι στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι τόσο εκείνοι, όσο και οι συμπολίτες τους θα συμμορφωθούν και θα τηρήσουν τα μέτρα που θα επιβάλλει το Κράτος, ενώ η αντίστοιχη αναλογία των Βρετανών στο ίδιο ερώτημα είναι μόνο 17%, όπως προκύπτει από έρευνα της YouGov UK.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News