Κοινωνία Παρασκευή 8/10/2021, 18:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίστωση ύψους 5,42 εκατ. ευρώ σε σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Νοεμβρίου 2021

Πίστωση ύψους 5,42 εκατ. ευρώ σε σεισμόπληκτους στην Κρήτη

Στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, προχωράει σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών. 

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

389 δικαιούχων, ποσό 4.242.738,81 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
270 δικαιούχων, ποσό 1.035.779,16 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
35 δικαιούχων, ποσό 142.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, σε λιγότερο από δύο ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης (www.arogi.gov.gr), έχει διατεθεί, ήδη, ποσό συνολικού ύψους 5.420.517,97 ευρώ στους πρώτους 414 πολίτες (μοναδιαίους ΑΦΜ), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (www.myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται. Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα www.arogi.gov.gr ενεργοποιήθηκε προχθές, 6 Οκτωβρίου για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη. Οι πληγέντες έχουν τη δυνατότητα, με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε πρώτη φάση, η πλατφόρμα www.arogi.gov.gr δέχεται αιτήσεις για περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν πληγεί καθοριστικά από τον σεισμό, όπως αυτές καθορίζονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Σε δεύτερη φάση η πλατφόρμα θα επεκταθεί, κατά τις επόμενες εβδομάδες, και για τους πληγέντες στις λοιπές περιοχές που έχουν χτυπηθεί από τον σεισμό, παράλληλα με την πρόοδο των αυτοψιών των αρμόδιων υπηρεσιών στις περιοχές.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Νοεμβρίου 2021.

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών αποδεικνύουν έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, ότι ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πληγέντων συμπατριωτών μας. Με γνώμονα την ταχύτερη και μεγαλύτερη δυνατή ανακούφισή τους, ενεργούμε έγκαιρα, αποζημιώνουμε άμεσα και στηρίζουμε γενναία τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News