Κοινωνία Δευτέρα 4/10/2021, 20:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αυτοψίες – 3.742 μη κατοικήσιμα κτήρια

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αυτοψίες – 3.742 μη κατοικήσιμα κτήρια

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας. Πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 6.000 έλεγχοι σε κτίρια των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας διεξήχθησαν αυτοψίες σε 6.210 κτίρια: 

  • Από αυτές 5.147 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.074 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες. 
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 268 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 151. 
  • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 154 από τις 363 αυτοψίες, ενώ σε 432 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 363 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι και εχθές συνεχίζονταν οι έντονες μετασεισμικές δονήσεις, αφού το απόγευμα της Κυριακής καταγράφηκαν δύο σεισμοί 3,3 Ρίχτερ και 3,6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, οι σχολικές μονάδες παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News