Κοινωνία Κυριακή 3/10/2021, 19:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις – Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις – Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, μέσα σε έξι λεπτά καταγράφηκαν δύο διαφορετικές σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 5:25 το απόγευμα και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν εντάσεως 3,3 Ρίχτερ, ενώ η δεύτερη στις 5:31 μ.μ. με ένταση 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. 

Και οι δύο δονήσεις είχαν επίκεντρο περιοχή νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές μέχρι και το Ηράκλειο.

Σχολεία

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε από χθες τους δημότες ότι η αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου παρατείνεται και για την Δευτέρα 04-10-2021, λόγω της μη ολοκλήρωσης των ελέγχων από τα ειδικά κλιμάκια των μηχανικών και προκειμένου αξιολογηθούν τα απογραφικά δελτία των ήδη ελεγμένων κτιρίων.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή που επλήγησε από τους σεισμούς, μέχρι την Παρασκευή είχαν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε 2.185 κτίρια εκ των οποίων 1.844 ήταν κατοικίες. Από αυτές 1.331 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες. Από τους 79 επαγγελματικούς χώρους που έχουν ελεγχθεί ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 51, ενώ όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 72 από τις 127 αυτοψίες, ενώ σε 135 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 125 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες έχουν γίνει έλεγχοι σε 18, εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλες προς χρήση και 6 ακατάλληλες, ενώ μετά την αυτοψία στο Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το κτίριο κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News