Κοινωνία Τρίτη 14/09/2021, 13:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Women CANdidates: Η Women Act και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στηρίζουν τις γυναίκες υποψήφιες

Women CANdidates: Η Women Act και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στηρίζουν τις γυναίκες υποψήφιες

Η Women Act μαζί με την Πρεσβεία των ΗΠΑ εγκαινίασε στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το νέο της πρόγραμμα «Women CANdidates» με στόχο την προβολή και υποστήριξη γυναικών υποψηφίων στις επόμενες εκλογές.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα θα λειτουργήσει διαδικτυακά μέσω μιας καινοτόμας πλατφόρμας και θα απευθύνεται σε γυναίκες από όλους τους πολιτικούς και επαγγελματικούς χώρους που ενδιαφέρονται να κατέβουν υποψήφιες στις εθνικές και αυτοδιοίκητες εκλογές. Μέσω των διαδραστικών εργαλείων, δικτύων και δεξιοτήτων του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα μπορούν να δημιουργήσουν το επικοινωνιακό τους προφίλ, να αποκτήσουν πρωτοποριακά εργαλεία ηγεσίας και να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προεκλογικές εκστρατείες. Η έναρξη του Women CANdidates θα γίνει τον Νοέμβριο του 2021.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Women CANdidates μίλησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geffroy Pyatt και η Πρόεδρος και συνιδρύτρια της Women Act Μαίη Ζαννή. Παρούσες ήταν οι Πρέσβεις των ΗΠΑ στην Βουλγαρία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, η Γενική Γραμματέας Συγχρόνου Πολιτισμού και συνιδρύτρια της Women Act Ελένη Δουνδουλάκη, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης  Βίκυ Λοιζου και η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. 

 

Λίγα λόγια για την οργάνωση

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να τις ωθήσει να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και ευθύνης στη δημόσια σφαίρα και να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Από το 2017, έχει εκπαιδεύσει και δικτυώσει πάνω από 2.000 γυναίκες σε όλη την Ελλάδα. Διατηρεί hubs στην Θεσσαλονίκη και στην Καβάλα από το 2019. Το 2021 θα επεκταθεί στην Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Έχει συνεργασίες με φορείς και οργανώσεις που υποστηρίζουν την έμφυλη ισότητα, ενώ συνηγορεί υπέρ της εκπροσώπησης των γυναικών στον δημόσιο χώρο. Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της οργάνωσης “No More Manels | Όχι Μόνο Άνδρες” έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο οργανισμών, οι οποίοι δεσμεύονται να “προωθούν τις γυναίκες ως ομιλήτριες στις δημόσιες συζητήσεις που διοργανώνουν ή στις οποίες συμμετέχουν”, με στόχο την ισότιμη εκπροσώπηση του πληθυσμού αλλά και την προώθηση γυναικών-προτύπων σε όλους τους επιστημονικούς τομείς και επαγγελματικούς χώρους.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News