Κοινωνία Παρασκευή 20/08/2021, 08:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίλια: Μαίνεται η φωτιά για 5η ημέρα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Βίλια: Μαίνεται η φωτιά για 5η ημέρα – Δεν απειλούνται οικισμοί

Παρθένο δάσος κατακαίει για πέμπτη ημέρα η φωτιά στα Βίλια, όπου όμως πλέον δεν φαίνεται να απειλούνται οικισμοί. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα επίγεια μέσα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. 

Στόχος είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στον κάμπο των Μεγάρων.Σε όλη την υπόλοιπη περιοχή που αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, υπάρχουν ενεργές εστίες, σε σημεία που υπάρχει μόνο δάσος, μακριά από κατοικημένη περιοχή, και αντιμετωπίζονται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Βίλια στις 16 του μήνα με τη βοήθεια του ανέμου κινήθηκε νότια και δυτικά απειλώντας τους οικισμούς Κρύο Πηγάδι και Αγιο Γεώργιο. Την 3η μέρα ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο αναπτύχθηκες στις παρυφές των Βιλίων μέχρι το Παλαιοχώρι και τον Αγίου Σωτήρα ενώ χθες άρχισε να κινείται νότια προς την περιοχή των Μεγάρων. Οι ριπές του ανέμου συνεχώς μετακινούν τις φλόγες σε διάφορα σημεία.

Ενδεικτική της έντασης της πυρκαγιάς τα όσα εκτυλίχθηκαν στα Βίλια το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το μικροκλίμα δημιούργησε στρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμα του. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News