Κοινωνία Πέμπτη 19/08/2021, 08:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματικές ώρες στα Βίλια: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Δραματικές ώρες στα Βίλια: Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν για τέταρτη ημέρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όπως και πολλοί εθελοντές, στη μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια. 

Τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων πέντε οικισμών, στους οποίους δεν έγινε επίσημη εκκένωση με μήνυμα από το 112, αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα Πανόραμα και Τιτάν.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00. Αυτήν την ώρα έχει βοριά που μάλλον ευνοεί την κατάσταση, καθώς στρέφει την φωτιά προς τα νότια, όπου είναι πολλά καμένα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν και κάποιες εκρήξεις από άγνωστο σημείο. 

Στο σημείο επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. 

Από εναέρια μέσα επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. 

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News