Κοινωνία Πέμπτη 19/08/2021, 14:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς τον κάμπο των Μεγάρων η μεγάλη φωτιά

Δεν απειλούνται οικισμοί

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς τον κάμπο των Μεγάρων η μεγάλη φωτιά

(upd) Εκτός ελέγχου για 4η ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια Αττικής, το οποίο εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων, έχοντας κατεύθυνση προς τα νότια – νοτιοδυτικά και τον κάμπο των Μεγάρων.

Αυτή την στιγμή, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών αρχών εστιάζουν στη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, προκειμένου να ανακοπούν οι φλόγες και η φωτιά να σταματήσει την καταστροφική της πορεία στο όρος Πατέρα.

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς τον κάμπο των Μεγάρων η μεγάλη φωτιά-1

Ωστόσο, η μερική ενδυνάμωση των ανέμων κατά τη διάρκεια του απογεύματος, φαίνεται ότι μπορεί να δυσχεράνει τις προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών, κατοίκων και στρατιωτών.

Όσον αφορά τους οικισμούς Οινόη και Πανόραμα (Τιτάν), η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρωί, με τις φλόγες να μην απειλούν άμεσα την οικιστική ζώνη. Το ίδιο ισχύει και για το χωριό των Βιλίων, το οποίο προς ώρας παραμένει ασφαλές. 

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς τον κάμπο των Μεγάρων η μεγάλη φωτιά-2

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού, καθώς επιχερούν περιοδικά 12 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev.

Στο έδαφος, ταυτόχρονα, βρίσκονται περισσότεροι από 400 πυροσβέστες, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, καθώς και ομάδα 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. 

Πυρκαγιά στα Βίλια: Προς τον κάμπο των Μεγάρων η μεγάλη φωτιά-3

Οι καμένες εκτάσεις από τη μεγάλη φωτιά, η οποία καίει για τέταρτη ημέρα, υπολογίζονται σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα, με αρκετές κατοικίες και αποθήκες να έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στον οικισμό Άγιο Γεώργιο.

Καταστροφές έχουν καταγραφεί, επίσης, σ’ όλη την περίμετρο των περιοχών Οινόη, Καραούλι, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι και Πανόραμα (Τιτάν). Η πλήρης αποτίμηση θα γίνει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News