Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 14:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών διέταξε ο Εισαγγελέας Α.Π.

Φωτ. Intimenews

Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών με κεντρικό σχεδιασμό διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας με φόντο τις καταστροφικές πυρκαγιές που «σάρωσαν» τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr στο εισαγγελικό έγγραφο επισημαίνεται πως ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα.

«Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον (και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας), σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο ‘συγχρονισμός’ στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να συγκεντρωθούν «όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ: συγκρότηση-ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων εμπρησμού σε δάση και κοινών κακουργημάτων εμπρησμού (άρθρα 264 παρ. 1 και 265 παρ. 1 στοιχ. β, γ ΠΚ)».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News