Κοινωνία Τρίτη 22/06/2021, 19:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Τα δύο αιτήματα του καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο 33χρονος – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά τη μαθαρώνια απολογία του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στην οικία του ζεύγους στα Γλυκά Νερά.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Εισαγγελέα όσο και του Ανακριτή. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πιλότος έσπευσε να ζητήσει από τους εκπροσώπους των media μια «μεγάλη συγγνώμη».

Η απολογία του 33χρονου διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς απαντούσε στα επίμονα ερωτήματα των αρμόδιων αρχών από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 4.30 το απόγευμα.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος αιτήθηκε ενώπιον του Ανακριτή της διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για την κάμερα ασφαλείας, η οποία βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα αφαίρεσης της κάρτας sim.

Το αίτημα αφορούσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, καθώς η δικογραφία αναφέρει ότι η αφαίρεση της sim έγινε πριν την εγκληματική πράξη.

Ταυτόχρονα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε την κλήτευση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, ώστε η Αστυνομία να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Επανέλαβε δε, ότι της δολοφονίας της Καρολάιν προηγήθηκε ένταση μεταξύ του ζεύγους και ότι μόνο όταν κατάλβε ότι η 20χρονη ήταν νεκρή αποφάσισε να δηλώσει ψευδώς ότι έπεσαν θύματα ληστείας.

Παραιτήθηκε ο ένας δικηγόρος

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του πιλότου μαζί με τον συνάδελφο του, Αλέξανδρο Παπαίωαννίδη, δήλωσε ότι θέτει εαυτόν εκτός της υπόθεσης.

Ο συνήγορος επρόκειτο να επισκεφθεί την Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που λαμβάνει χώρα μεταξύ των δύο οικογενειών και της εισαγγελικής Αρχής, ώστε να βρεθεί λύση για την επιμέλεια του παιδιού. 

Σχολίαζοντας την παραίτηση του συναδέλφου του, ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος την υπεράσπιση έπειτα από επιλογή του εντολέα του, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο λόγος που ο 33χρονος δεν θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης (παρότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται στα ψυχιατρικά πορίσματα) είναι γιατί υποστηρίζει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επισύρει έως και ισόβια κάθειρξη, ενώ εκείνη της κακοποίησης ζώου έως και 10 έτη. 

moneyeview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News