Κοινωνία Τρίτη 6/07/2021, 14:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας: 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: Είναι οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια

Υπ. Παιδείας: 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

Συνολικά 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως οι διορισμοί θα γίνουν όλοι μέσα καλοκαίρι. Η ίδια πρόσθεσε πως είναι οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχε δεσμευθεί το υπουργείο για φέτος.

«Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές» δήλωσε η υπουργός. Σημείωσε ακόμη ότι πέρυσι έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.

«Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη» συμπλήρωσε.

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας» έγραψε σε σχετική ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News