Κοινωνία Δευτέρα 17/05/2021, 10:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Τις επόμενες ημέρες η συζήτηση για τα φροντιστήρια

Φωτ. Intime

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί με τους ειδικούς το άνοιγμα των φροντιστηρίων και για τις μικρότερες βαθμίδες εκπαίδευσης, των κέντρων ξένων γλωσσών και των κέντρων μελέτης, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός διευκρίνισε παράλληλα πως εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο και πρόσθεσε ότι θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

Για τα πανεπιστήμια, είπε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι «ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας». Όπως ανέφερε, στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών »κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση» και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα. Η υπουργός επισήμανε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News