Κοινωνία Κυριακή 9/05/2021, 12:17
Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

«Παράθυρο» για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα

«Παράθυρο» για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως το ενδεχόμενο να ξεκινήσει λίγο πιο νωρίς από ό,τι συνήθως η επόμενη σχολική χρονιά. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».

Όπως ανέφερε η υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 «ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με δια ζώσης εκπαίδευση». «Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη» είπε.

Σε ό,τι αφορά τα self test σημείωσε πως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που αρνούνται να κάνουν τα self test είναι «μεμονωμένες περιπττώσεις» όπως συνέβη στην αρχή και με τις μάσκες, «που όμως πλέον όλοι δέχονται ότι αποτελούν βασικό όπλο για την μη διασπορά του κορωνοϊού».

Η υπουργός προανήγγειλα ακόμη πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν περίπου 50 νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε όλη την χώρα, «κυρίως για να καλύψουμε περιοχές που δεν είχαν τέτοια σχολεία, καθώς βοηθούν σημαντικά να αναβαθμίζεται συνολικά η δημόσια εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News