Κοινωνία Πέμπτη 24/06/2021, 07:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Το προφίλ του δράστη και το αμαρτωλό παρελθόν

Επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες: Το προφίλ του δράστη και το αμαρτωλό παρελθόν

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως ο κληρικός αμέσως μετά την επίθεση είπε: «Επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν. Θεωρώ άδικη την υπόθεση για την οποία κατηγορούμαι. Είναι σκευωρία η υπόθεση με τα ναρκωτικά». Ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για κατοχή ναρκωτικών, με την υπόθεση να μπαίνει στο αρχείο. Υπήρχαν επίσης καταγγελίες εις βάρος του για εξύβριση και επίθεση κατά μίας γυναίκας. 

Σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα είχε προειδοποιήσει ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλα με πράξεις».  

Ψυχιατριακή εκτίμηση θα ζητήσει ο συνήγορος 

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΪ ο σνήγορος του ιερέα, Α. Θεοδωρόπουλος, γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει άμεσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Υποστήριξε ότι ο εντολέας του ελάμβανε μία σειρά από βαριά αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ενώ πριν από 1,5 μήνα είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα αρχεία συμβάντων, στην κλινική Σερρών.

Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του εντολέα του Θεοφύλακτου Κόμβου στους τραυματίες και τις οικογένειές τους και είπε ότι ο ιερομόναχος είχε ενημερώσει και την Αρχιεπισκοπή, τον Μητροπολίτη Βέροιας και τους πολίτες της ενορίας του ότι θα προβεί σε απονενοημένο διάβημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο δικηγόροι που είχαν επιφορτιστεί με την υπεράσπισή του στο συνοδικό δικαστήριο, τραυματίστηκαν και εκείνοι ελαφρά.

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς… Έχει το ακαταλόγιστο» είπε ο συνήγορός του.  

Η κατάσταση των τραυματιών 

 Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης ‘Αρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο. 

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News